сряда, 2 декември 2015 г.

Avon Мицеларна Вода Nutra Effects И Почистваща Анти-Ейдж 3 В 1 Вода Anew

Коя вода е по-добра?


По стечение на обстоятелствата се сдобих с две различни води на Avon. Едната е мицеларна от серията Nutra Effects, а другата е почистваща анти-ейдж 3 в 1 от серията Anew.
Тъй като двете са на една марка реших да направя сравнение между тях. Едновременно са доста сходни, но и доста различни.
Според описанието мицеларната вода Nutra Effect е с активен комплекс, съдържащ ядки от сапунено дърво, за всеки тип кожа и за всяка възраст. Почиства грима, тонизира, освежава, успокоява и хидратира кожата. Без парабени и сапун.
От своя страна почистващата вода Anew 3 в 1 също е за всички типове кожа. Почиства, тонизира и отстранява грима. Тя е от серията анти-ейдж грижа. Насочена е към възстановяването сиянието и младостта на кожата.
И двете води са в удобни опаковки от 200мл с винтова капачка и дозатор.


Мицеларната вода Nutra Effect има съвсем лек, едва доловим аромат, който не се задържа на кожата. Почистващата анти-ейдж вода на Anew е с по-силен мирис. Оприличавам го на сапунен аромат. След употреба аромата остава върху кожата за известно време.
Относно поносимостта възникват различията между двата продукта. Водата Nutra Effects я усещам като лек, освежаващ продукт, изключително добре се спогажда с кожата, както на лицето, така и на очите ми. Почистващата вода Anew е на другата крайност. При почистване на лицето я усещам доста мазна и някак тежка като текстура. Почистване на очите е пълен кошмар. Независимо дали при ежедневно почистване или отстраняване на тежък грим, започва парене на клепачите, придружено със щипане. Имах чувството, че очите ще ми се подуят като при алергична реакция (за радост, това не се случи). Използвах я няколко пъти, ефекта беше един и същ. Тъй като все още нямам нужда от анти-ейдж грижа реших, че затова ми действа така. Включих в теста и майка ми. Но, усещането за парене и щипане на клепачите беше същото.
Спрямо почистващите им свойства се справят еднакво добре. За сравнение на снимките съм използвала ФДТ, червило, молив за очи и сенки за очи. На втората снимка се вижда какво количество продукт премахват при едно минаване с тампон, напоен с всяка една вода.



Ефекта, който постигам след почистване на лицето и очите с мицеларната вода Nutra Effects е чиста и освежена кожа. Много добре тонизирана. Веднага след това мога да нанеса крем на лицето. След употреба на почистващата вода Anew кожата ми остава лепкава за определено време. Малко е неприятно. Сякаш не съм си доизчистила лицето. Имам желанието да го изплакна с вода. Може би това усещане се поражда от факта, че тази вода е предназначена за по-зряла кожа.

Показател
Nutra Effects
Anew
Опаковка
Компактна, с дозатор /200мл/
Компактна, с дозатор /200мл/
Аромат
Много слаб, нетраен
Сапунен, задържа се на лицето
Поносимост
 /на лицето/
Отлична
Добра
Поносимост 
 /на очите/
Отлична
Слаба – щипане и парене
Почистване /ежедневно/
Отлично
Отлично
Почистване /грим/
Добро
Добро
Ефект
Усещане за чиста кожа
Лепкавост на кожата, дразнене на очите

Избягвам да пиша за цени на продукти в блога, тъй като често има промоции, ликвидации и т.н. В случая само ще отбележа, че редовната цена на Nutra Effects е наполовина по-ниска, в сравнение с редовната цена на Anew.

В бъдеще бих продължила използването на мицеларнта вода Nutra Effects, но повече не бих използвала почистващата анти-ейдж 3 в 1 вода Anew.

Състав на Nutra Effects: Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Polysorbate 80, Chlorphenesin, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Edta, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Citric Acid, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Salvia Hispanica Seed Extract, Sapindus Rarak Fruit Extract, Saponaria Officinalis Extract, Maltodextrin, Pouzolzia Pentandra Extract.

Състав на Anew: Aqua, Glucose, Peg-6, Methyl Gluceth-10, Ppg-5-Ceteth-20, Glycerin, Phenoxyethanol, Disodium Edta, Methylparaben, Sodium Astrocaryum Murumuruate, Hydroxyethylcellulose, Ethylhexylglycerin, Dipotassium Phosphate, Tetrasodium Edta, Disodium Cocoyl, Glutamate, Hyaluronic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Parfum, Sapindus Rarak Fruit Extract, Lilium Candidum Bulb Extract, Potassium Benzoate, Potassium Sorbate, Palmitoyl Lysyl Aminovaleroyl Lysine.

*Сравнението е на база използване на продуктите в продължение на 14 дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар