четвъртък, 17 декември 2015 г.

Revlon ColorStay

Един любим фон дьо тен


Фон дьо тенът е един от най-трудните продукти в декоративната козметика. Избирането на подходяща консистенция, напасването на цвят е цяло изкуство. За радост съм намерила моя безапелационен фаворит - Revlon ColorStay. Ползвам го от няколко години. Купувам други фон дьо тени, пробвам, ползвам и накрая отново се връщам към Revlon. Не случайно е сред фаворитите на редица бюти блогъри и влогъри.
Опаковката на Revlon ColorStay е стъклено шише с винтова пластмасова капачка.
Количеството е стандартно - 30мл. Има слънцезащитен фактор SPF 15. Revlon Colorstay има серия за суха и серия за комбинирана към мазна кожа. Моят е от втория вид.
Консистенцията му е лека, но трябва да се разнася бързо. Обикновено под него слагам крем, който е добра основа за грим и разпределянето на фон дьо тена, след това става по-лесно и равномерно.
Цветът, който ми пасна идеално е 180 Sand Beige. От първото нанасяне просто се сля с кожата ми. Другия цвят, който имам е 340 Early Tan.


Покривността на фон дьо тена е много добра. Харесва ми, че покрива всичко. Пъпки, черни точки, червени носове. Създава гладка, копринена кожа. В началото след поставянето му кожата се усеща леко лепкава, но фон дьо тенът бързо "дръпва". Не придава пудрен ефект или сочен завършек, а идеално матово покритие.
Издръжливостта е другия голям плюс на Revlon Colorstay. Няма мърдане. На опаковката пише до 24 часа. Не съм го тествала за толкова дълго време, но за над 12 часа няма промяна.
Почиствам фон дьо тена с измиваща пяна, след това с мицеларна вода. Не съм имала проблеми с отстраняването му.
За жалост и този продукт си има недостатъци. Шишето няма помпичка или дозатор. Това затруднява използването му. В началото трудно се преценява необходимото количество продукт. В началото слагах малко продукт на китката си от там на лицето с четка. При този вариант трябваше да преди и след процедурата да си почиствам ръцете. Освен това, понякога несъзнателно се цапах с фон дьо тена от ръката ми. Постепенно свикнах да отсипвам нужното количество продукт директно на четката, от там "цапвам" на няколко места на лицето и след това разнасям равномерно. Когато продуктът е на привършване започвам да го държа с капачката надолу. По този начин се събира около гърлото на бутилката и когато го отворя мога спокойно да взема с четката. Не всичкия успява да се плъзне до капачката. Затова използвам обикновена четка за сенки (неизползваема вече), с помощта на която стигам до последните капки фон дьо тен. Дааа, не обичам да се разхищава и изхвърля продукт (особено, когато е любим).



Ако търсите добро покритие и издръжливост, задължително го пробвайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар