понеделник, 18 януари 2016 г.

Avon True Colour Perfectly Matte Lipsticks

 Peach Flatters, Vibrant Melon, Ravishing Rose, Red Supreme


Обичам червила. Светли, тъмни, блестящи, матови - всякакви. Харесвам повечето серии червила на Avon, затова много се зарадвах, когато видях, че ще пускат нова серия. В каталога им бяха представени мостри и бързо си поръчах 4 цвята.
Новото червило на Avon е с наименование True Colour Perfectly Matte. То е с кадифена формула за гладко нанасяне, поддържа хидратацията, траен, матиран цвят с висока покривност.
Матовите червила са едни от най-популярните напоследък. За мен също са фаворит през този сезон. Неприятното при повечето от тях е по-сухата консистенция и изсушаването на устните, което предизвикват. Това, съчетано с атмосферните условия през студените месеци, прави носенето на матово червило истинско изпитание за кожата на устните. Матовите нюанси подчертават всяка неравност на устните, всяка кожичка и изпръхналост. Съветът ми е да се грижите за кожата на устните и да я ексфоалирате преди поставянето на матово червило.
Но, да се върнем на новата серия червила на Avon. Поръчах си цветовете Peach Flatters, Vibrant Melon, Ravishing Rose и Red Supreme.
Тъй като поръчах мостри, няма как да ви опиша гилзата им. Единственото, което виждам от каталога е, че е черна на цвят и явно ще се затваря с щракване. Но, дали е удобна, тежка, красива не мога да коментирам.
Основната ми цел е да ви запозная с посочените 4 цвята, консистенция, усещане и комфорт, за да ви улесня поне малко при избора на червило от тази серия.
Червилата са с доста приятна мека консистенция. Лесно се нанасят. Не се усеща сухота на устните, а по-скоро мекота.


Peach Flatters е плътен цвят. Но, е малко по-тъмен и кафеникаво-оранжев от представата ми за прасковено.
Vibrant Melon явно е с идеята за по-ярък цвят. Цветът не е толкова плътен. Трябват няколко повторения до достигане на желаната наситеност.
Ravishing Rose е виолетово. Харесва ми нюанса му - нито твърде лилав, нито твърде розов.
Red Supreme е страхотно наситено червено. Ако търсите матово, тъмно, класическо червено червило това е правилен избор.
Трайността им, както е характерно за матовите нюанси, е доста добра. След 2 часа и само пиене на вода нямах промяна в наситеността на червилото.  Червилото оставя малко следи по чашата, но не е цял отпечатък, както при мазните червила. След хапване за обяд цветът леко избледня, но все още беше в достатъчно добро състояние. След още 3 часа имах червило на устните, но се беше поизтрило от вътрешната им страна. Усещах лека сухота. Сложих отгоре балсам, за да омекотя и разнеса равномерно остатъка от червилото. Освен това не се разтича по контурите на устните.

Доста съм впечатлена от серията. Не толкова от цветовете, колкото от комфорта, която оставят на устните.
 

2 коментара:

  1. Страхотно излеждат и цветовете са хубави. Ама при толкова червила смятам за моменти да съм от страната на въздържалите се. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Твоята колекция е доста голяма. Може да ги пробваш по-нататък. Заслужават си :)

      Изтриване