петък, 24 февруари 2017 г.

Avon Nutra Effects

Дълбоко подхранващ лосион за тяло с бадемово масло

Преди няколко каталожни кампании Avon лансираха нови продукти грижа за тялото от серията Nutra Effects. Реших да пробвам лосион за тяло с бадемово масло.
Според описанието: Този лосион за тяло незабавно хидратира и подхранва кожата на мига, за да възстанови текстурата и тена за видимо по-здравословен, по-нежен и по-красив вид на кожата. Немазната формула попива незабавно и хидратира кожата, за до 48 часа.
Лосионът е в пластмасова опаковка. Леко е по-тясна в средата, удобна за хващане. Продуктът се предлага в две разфасовки - 250мл и 400мл. Моят лосион е от по-малката разфасовка.



Ароматът на лосиона е приятен, макар и малко по-специфичен. Не се задържа за дълго на кожата. Продуктът е бял на цвят. Консистенцията му е оптимална - нито прекалено рядка, нито твърде гъста. При употреба ми се струва малко по-мазен от други лосиони. Но, това което ми направи най-силно впечатление е, че този лосион не попива добре. Оставя мазен филм върху кожата, който стои доста дълго време. Това ми е изключително неприятно, особено за предстоящите летни месеци. На другия ден кожата е мека, дори в традиционно доста сухи участъци (лакти, колена).

Като цяло впечатленията ми за този продукт не са добри. Не си заслужава дългото чакане и неприятното мазно усещане на кожата. Не бих препоръчала продукта. За мен не е това, което обещават и което очаквах.

Състав: Aqua, Glycerin, Mineral Oil, Petrolatum Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Carbomer, Sodium Cetearyl Sulfate, Caprylyl Glycol, Parfum, Potassium Hydroxide, Desodium Edta, Phosphoric Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Dimethiconol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Salvia Hispanica Seed Extract.

Няма коментари:

Публикуване на коментар