сряда, 31 май 2017 г.

DM Beauty Academy 2017

Продуктите в кутията


Както, може би, вече знаете, и тази година бях част от DM Beauty Academy. Във връзка с инициативата получих кутия с козметични продукти. Една част от тях вече съм ви показала, но сега ще ви разкажа конкретно и кратко за всеки един.
 
 
Нека първо започнем с продуктите за лице. Това са фон дьо тен Maybelline Fit Me Matte+Poreless и коректор на Alverde.


Фон дьо тенът е в тубичка с винтова капачка. На гърлото на тубичката имаше залепено фолио. Това ми хареса - обичам продуктите да са максимално защитени. Цветът е 130 - доста тъмен за моя тен. Нанася се лесно. Не се усеща на лицето. Има матов завършек. Покривността му е средна.


Maybelline Fit Me Matte+Poreless 130

Коректорът е на Alverde, цвят 20 Nory. Кремообразен продукт, който чудесно се сля с моята кожа. Използвам го в зоната под очите. Нанасям с пръсти. Бях приятно изненадана. За доста дълъг период от време не се събира във фините линии. Придава свежест и отпочиналост на лицето.

Alverde 20 Nory

Като продукти за очи получих две спирали - L'oreal FAlse Lash Superstar X Fiber и Rimmel Scandaleyes Reloaded.
За спиралата на L'oreal съм писала подробно ТУК. Тя се състои от две част - база и спирала. Като цяло ми харесва драма ефекта, които създава. С малко повече практика се постига страхотен обем на миглите. Частта за удължаване не ми допадна толкова много. Фибрите не винаги застават в идеална позиция.
За съжаление положителни думи не мога да кажа за спиралата на Rimmel Scandaleyes Reloaded. Четката й е доста обемна и първоначално мислех, че ще ми хареса. Но, спиралата е твърде течна. Не придава нито обем, нито дължина, нито извиване на миглите. Все още я чакам да се посгъсти, за да видя нещо повече от нея. Единствения ефект, който постига е мокри мигли. Твърдо "Не" за тази спирала.

Продукти за устни в кутията са Bourjois Rouge Edition Velvet Lipstick 10 Don't pink of it! и S-he Colour & Shine Lip Balm 132/010.


За тези два продукта направих отделно ревю. Може да го видите ТУК. Червилото на Bourjois е, може би продуктът, на който най-много се зарадвах, тъй като отдавна замислях закупуването му. И то точно в този цвят - нежно розово. Червилото е доста дълготрайно, без характерното за матовите червила, изсушаване на устните. Ароматът му не ми е особено приятен, но не се усеща за дълго.
S-he Colour & Shine Lip Balm 132/010 е ароматен балсам за устни, който придава лек блясък и съвсем малко цвят на устните. Издръжливостта му е доста кратка. Като цяло, не лош продукт, но не и нещо "Уау".

В кутията имаше и два продукта за почистване на лице. Това са мицеларна вода на L'oreal и двуфазен лосион за отстраняване на грим на Nivea.

 
Мицеларната вода на L'oreal е в малка опаковка - тестер от 30мл. Предназначена е за чувствителна и суха кожа. Без парфюм, алкохол и парабени. Достатъчно добре почиства остатъците от спирала и ежедневните замърсявания по лицето. Не дразни очите и кожата. Не оставя мазен филм. 
Двуфазният лосион за отстраняване на грим на Nivea е друг продукт, от който останах приятно изненадана. Опаковката е с дозатор. Количеството е 125мл. Необходимо е преди употреба бутилката да се разклати, за да се смесят двете части на лосиона. Разтваря бързо дори и тежък грим без да дразни очите. Не оставя тежко усещане на кожата, както ми се случва с повечето двуфазни лосиони. Но, мазното усещане след него не ми допада и затова след употребата му измивам лицето допълнително с гел.

Към всички тези артикули бе прибавен и симпатичен калъф за четки на Ebelin.


 
Калъфът е черен на цвят със сладка панделка. В него има място за поне 10-ина четки за грим. Мисля, че ще е много удобно за пътувания.


*Ревюто е формирано изцяло на база лични впечатления от продуктите.
*Продуктите е предоставен за тест от ДМ България.

2 коментара:

  1. И аз си взех преди време калъф за четки от DM и освен при пътувания държа четките си постоянно там. Супер удобно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За малко четки е удобно, да. Но, моите са доста и затова го използвам само при пътувания.

      Изтриване