четвъртък, 22 юни 2017 г.

MAC Naked Pigment

Всичко в едно

Публикация номер 100! Юхууу!
За тази публикация исках да ви споделя за продукт, от който съм доволна и харесвам изключително много.  А напоследък се натъквам на неща, които не ми допадат и ме разочароват (разбира се, ще ви напиша и за тях). С две думи исках постът да е позитивен. Затова се спрях на продукт, за който се каня да пиша от много време - MAC Naked Pigment.
Пигментите са интересни продукти с множество приложения. Исках да опитам такъв вид продукт, но задължително в по-неутрален цвят, за да бъде по-приложим и носим. Спрях се на пигмента Naked на MAC. Както говори и името му става въпрос за прекрасен, натурален естествен цвят.
Пигмента е в картонена, черна кутийка с изрязано кръгче отпред, през което се вижда пигмента. Самият той е в малко, пластамсово бурканче с винтова капачка. При отваряне има допълнително пластмасово капаче. Количеството продукт е едва 4,5гр. Звучи много малко, но в действителност стига за доста дълго време. Много икономичен продукт. Буквално по няколко прашинки са достатъчни за покриване на целия клепач или скула.



Консистенцията е прахообразна. Работата с него изисква малко повече опит и старание, но бързо се свиква.
Цветът е неутрално бежово с множество миниатюрни, блестящи частички. Изключително често използван цвят. Избрах го, тъй като пигментите могат да се използват като сенки, да се добавят в лосион за тяло за допълнителен блясък. Сложени в безцветен лак  придават цвят. Като хайлайтър, блясък върху устните. Дори върху косата. Този неутрален цвят би стоял добре във всеки един вариант. 


Ето го например, като сенки, само за придаване на повече блясък на клепача (снимката е на изкуствена светлина и затова е тъмна).


Към трайността му нямам забележки. Не избледнява, не се променя, не се събира в гънките на клепача часове наред - докато не го премахна. Разбира се, под него поставям основа.
А вие използвате ли пигменти? Имате ли си любими цветове?

Няма коментари:

Публикуване на коментар