събота, 21 октомври 2017 г.

Alverde Beauty & Fruity

Мицеларна вода с био лимети и био ябълки


Преди време бях използвала почистваща пяна за лице на Alverde с ябълки и много се зарадвах, когато заредиха и други продукти от серията. Реших да пробвам мицеларна вода с био лимети и био ябълки. (лимети - така е преведено на етикета на български).
Според описанието: За нормална и смесена кожа. Сертифицирана натурална козметика. Не съдържа чисто синтетични аромати, оцветители, консерванти, вещества на базата на минерални масла. Веган. Суровини предимно от контролирано биологично производство. С плодов свеж аромат. Почиства кожата нежно и в дълбочина. Чрез специална мицеларна технология отстранява замърсявания и грим без изплакване и търкане. Освежава и прояснява кожата без да я изсушава. Изключително подходящ за подготовка на кожата за последващо третиране с друг продукт за грижа за лицето.
Опаковката на продукта е пластмасова. Капачката е удобна за употреба на мицелараната вода. Достатъчно плътно се затваря. Изпробвано - носих продукта в дамска чанта без поражения и разтичане. Количеството продукт е 200мл. Ароматът е на ябълки. Отначало доста ми хареса, но след няколко дни употреба започнах да правя асоциация с газираните напитки с изкуствени ароматизатори на ябълки.


Продуктът почиства добре грим. Бързо се справя със спирала, фон дьо тен, сенки. Не оставя лепкаво и мазно усещане след употреба. Не изсушава кожата, прави я доста свежа. 
До тук със суперлативите. Има един голям недостатък. Тази мицеларна вода щипе на очите. Не става въпрос за целия клепач. Ако искам да изчистя грим в основата на миглите или по долния клепач започва едно ужасно щипане . Очите ми започват да сълзят и им трябва време да се успокоят.

Колкото и да е добър състава на мицеларната вода, веган и т.н, спокойствието на очите и кожата ми е по-важно. Не препоръчвам продукта и не бих повторила покупката. 

Състав: Aqua, Alcohol Denat., Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Betaine, Polyglyceryl-10 Laurate, CitrusAurantifolia Fruit Extract, Malus Dimestica fruit Extract, Aloe Barbandensis Leaf Juice Powder, Sodium Lactate, Citric Acid, Lactic Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum, Limonene, Citral, Linalool.

Няма коментари:

Публикуване на коментар