сряда, 7 март 2018 г.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation И Prime & Fine Makeup Transformer Drops

Два продукта на Catrice


Изборът на фон дьо тен е трудна задача. При поредното ми желание да опитам нещо ново на пазара се спрях на Catrice HD Liquid Coverage и Prime & Fine Makeup Transformer Drops. Но как от единия продукт се стигна до другия?
Фон дьо тенът HD Liquid Coverage е в много симпатично и примамливо стъклено шише, доста тежко и масивно. Вместо апликатор има пипета. Първоначално е малко странно и особено за употреба, но бързо се свиква. Количеството продукт е стандартно - 30мл. Продуктът има малко особен аромат, леко сладникав, допада ми. Консистенцията на продукта е доста течна, но въпреки това покритието му е доста добро и плътно. Финишът е матов. Фон дьо тенът не "тежи" на лицето, не се усеща. Но, категорично е предназначен за мазни кожи. В студа и сухото време, когато кожата ми е изпръхнала на места, фон дьо тенът подчертава всички сухи участъци. Понякога го смесвам с олио за лице, за да се получи по-сочен завършек. Издръжливостта му е добра. След 8-9 часа носене почти не е мръднал от мястото си. След това започва да подчертава бръчици и мимики. За жалост цветовете са много ограничени - само 4. След дълго сравняване избрах 030 Sand Beige. Светло бежов цвят, който се оказа малко по-тъмен за моята кожа. Лятото, когато имам лек тен ще ми е перфектен.



Тъй като не ми се купуваше друг фон дьо тен, а останалте цветове от тази серия съвсем не са за моята кожа, реших да опитам друг продукт на Catrice - Prime & Fine Makeup Transformer Drops. Както подсказва и името това са трансформиращи капки, който променят цвета на фон дьо тена. Има ги в два варианта - изсветляващи и затъмняващи. Съответно аз си взех изсветляващите. Капките са в непрозрачна тубичка с винтова капачка. Количството е 15мл. Аромат не усетих. Не са прекалено течни или прекалено гъсти. Самите капки са много светло бежови, почти бели на цвят. Лесно се смесват с фон дьо тени, без да променят консистенцията или финишът им, а само цветът. Изпробвах ги не само с HD Liquid Coverige, а и с Revlon Colorstay и мога да кажа, че се справиха също толкова успешно. Според мен са чудесен избор, в случай, че сте открили идеалния фон дьо тен за вашата кожа и желаете да коригирате малко цвета му, за да пасне на тена ви, в зависимост от сезоните.


А вие пробвали ли сте някой от продуктите за лице на Catrice?

Няма коментари:

Публикуване на коментар